FAQ trampolines

Trampoline springen is toch heel gevaarlijk?

Nee hoor, maar als er meerdere kinderen tegelijkertijd op de trampoline springen, kan dat inderdaad gevaarlijk zijn. Als er één persoon aan het trampoline springen is én er normaal gesprongen wordt, is dat niet gevaarlijk!

 

Een veiligheids net (of safety net) biedt ook uitkomst!!

Zorg er ook voor dat je een degelijke trampoline aanschaft. De betere trampolines springen veel soepeler en zijn daardoor minder belastend voor de gewrichten. Doordat kinderen soms uren op een trampoline doorbrengen kan je best geen goedkope trampoline aanschaffen. Deze springen veel te hard doordat de veren te kort zijn.

 

Kan mijn trampoline het hele jaar buiten staan?

Indien je een kwaliteitstrampoline hebt is hierop het antwoord duidelijk : JA ! Omdat deze trampolines behandeld zijn, zijn deze dus weersbestendig en kunnen daarom het hele jaar buiten staan.

 

Wat is het verschil tussen een goedkope trampoline en een kwaliteitstrampoline?

Op het eerste gezicht lijken alle trampolines op elkaar. Als u op de 5 elementen uit de koopwijzer let, dan bent u verzekerd van een veilige en duurzame trampoline! (Frame, beschermrand, veren, springdoek en garantie)  

 

Kan de trampoline ook ingegraven of verlaagd worden?

Met een kwaliteitstrampoline kan dit zonder probleem! Voor instructies hiervoor verwijzen wij u naar het onderdeel “Een trampoline ingraven”.

 

Kan ik ook op de trampoline springen als het vriest of als het regent?

Ja, de trampoline kan gewoon worden gebruikt als het vriest. Als het springdoek nat is, is deze dus glad en raden wij het aan om even te wachten met springen of het springdoek droog te vegen.

 

Het opbouwen van de trampoline is zeker heel moeilijk en lastig?

Het opbouwen van de trampoline is zeker niet moeilijk! Met twee personen heeft u de trampoline in 20 minuten springklaar staan. Het plaatsen van het veiligheids net (safety net) duurt langer (ongeveer 30 à 40 minuten), omdat het aandraaien van de schroeven de meeste tijd inneemt.

 

Mijn trampoline is 4 jaar oud en ik ben enkele veren kwijtgeraakt. Hebben jullie die nog?

Omdat het onderdelen voorzieningsniveau en de daaraan gekoppelde service hoog in het vaandel staat bij elke kwaliteitstrampoline, kunnen deze altijd alle onderdelen (stuk voor stuk) naleveren.